Nut Shell Filter

Ontwerpgegevens

Klant :
Project :
Capaciteit :
Piping materiaal :
Piping code :

Parker Twin Filter
Nut Shell Filter Package
700.000 BWPD
RTRP
ISO 14692

Probleemstelling

Twin Filter had opdracht voor de levering van twee Nut Shell Filter Pakketten voor een project in het middenoosten. Deze Nutshell Filters zijn een van de grootste ter wereld en worden gebruik voor de filtratie van (effluent) injectiewater voor de productie van aardgas. Het proces is ontworpen door een derde partij en Twin Filter was opzoek naar een partner voor de levering van engineering op gebied van mechanical, piping, drukvaten en staalconstructies. Daarnaast zocht men capaciteit op gebied van project engineering en document control.

 

Bijdrage Stemar Engineering

Naast het leveren van de benodigde diensten is Stemar Engineering er in geslaagd om de drukvaten te stapelen. Tijdens het project bleek dat de capaciteit vergroot moest worden naar vijf filtervaten, waarbij het noodzakelijk was om twee vaten te stapelen.

Tevens diende de piping voor dit project uitgevoerd te worden in RTRP (vezel versterkt kunststof). Dit gaf extra uitdaging op gebied van ondersteuning van de constructie met behoud van benodigde flexibiteit t.b.v. thermische uitzetting.

 

Resultaat

Er is een volledig engineering pakket geleverd welke is goedgekeurd door de klant en ingenieursbureau van de klant.

 

visual
Sustaining Results Through Engineering