Ilva Taranto Teertank BTX Afzuiging

Ontwerpgegevens

Klant : Ilva Taranto Riva Cokeplant
Thermische uitzetting : 100 oC
Onderwerp :
Ontwerpdruk :
Lengte :
Hoogte :

Teertank BTX-uitstootreductie
50 kPa
100 m
15 m

Probleemstelling

De Ilva Taranto Cokeplant Teertanks hadden een nieuw gesloten BTX afzuigsysteem nodig. Het betrof een bestaande situatie waarbij er geen extra fundering gestort mocht worden op locatie. De contractant heeft een P&ID opgesteld met een werkende oplossing en hiervoor diende een ontwerp gemaakt te worden conform de eisen van Eurocode en B31.3. Het ontwerp vereiste een continu afschot van het leidingsysteem.

Bijdrage van Stemar Engineering

De bestaande omgeving is met een 3D laserscan in kaart gebracht door de constructeurs. Die vervolgens het gehele engineeringpakket hebben verzorgt. Hierdoor kon er snel geschakeld worden tijdens het traject.

Resultaat

Aangezien dit toevoeging op een bestaande plant betrof zijn onze engineers samen met de contractant naar de italiaanse site geweest om een 3D-laserscan uit te voeren. Vervolgens is de P&ID vertaald naar een concreet 3D ontwerp welke na goedkeur van de klant is uitgewerkt in een basic engineering pakket. Het pakket omvatte tevens de vereiste pipe stress en staal constructieberekeningen.

visual
Sustaining Results Through Engineering