Engineering voor industrie

Voor diverse bedrijven en organisaties in de industriële sector verzorgt Stemar de engineering, tekeningen en sterkteberekeningen, om technische installaties te bouwen of te renoveren. 

Wilt u specifieke maatwerk berekeningen of informatie. Neem dan contact op met één van onze projectmanagers.

 

Ilva Taranto Teertank BTX Afzuiging

De Ilva Taranto Cokeplant Teertanks hadden een nieuw gesloten BTX afzuigsysteem nodig. Het betrof een bestaande situatie waarbij er geen extra fundering gestort mocht worden op locatie.

Lees verder
Optimalisatie van Staalconstructie

Heilig had een ontwerp van een huisvuil slakken sorteerinstallatie met daarin een opstelling van diverse zware sorteermachines, magneten, lopende banden en platforms.

Lees verder
Vermoeiing Cacao Brandertrommel

De Cacao Brandertrommel heeft inwendig een aantal strippen in de langsrichting voor het inbeweiging brengen van de cacoa. Om de capaciteit te vergroten zijn de strippen in het verleden voorzien van een extra strip.

Lees verder
Windverhitters

Voor diverse staalfabrieken wereldwijd levert Danieli Corus de complete engineering van Windverhitters. Windverhitters zijn gashouders waarin lucht tot 1200 graden wordt opgewarmd t.b.v. het hoogovenproces.

Lees verder
Hetewindleiding HO7

Voor dit project heeft Stemar Engineering ten eerste de Basic Engineering van de nieuwe leiding verzorgd. Onderdeel van dit werk omvatte onder meer het uitvoeren van de sterkteberekeningen conform RToD (Stoomwezen) om de nieuwe wanddikte vast te stellen.

Lees verder
Pers 3 DFS

De schroefdraad M470 van de terugslagklep bleek na 30 jaar gebruik lek te zijn. Tijdens het vervangen van de schroefdraad door een bus met dubbele schroefdraad bleek de oorspronkelijk cilinderdeksel gescheurd te zijn. 

Lees verder
visual
Sustaining Results Through Engineering