Kwaliteit en veiligheid

Stemar Engineering is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Dit houdt in dat de kwaliteit gewaarborgd is en dat dit jaarlijks door Lloyd's gecontroleerd wordt.

 

ISO 9001:2015

ISO 9001 is een internationale standaard, uitgegeven door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Het doel is om internationale vereisten voor kwaliteitssystemen neer te zetten. De ISO 9001 standaard is op alle industrieën van toepassing en richt zich erop dat het gehele proces van een organisatie beheerst verloopt (van ontwerp tot en met service).

 

Ons kwaliteitsbeleid:

Volgens Stemar Engineering is kwaliteit de bekwaamheid om aan de behoeften en verwachtingen van de klanten te voldoen. Kwaliteit is dus geen toeval, maar een bewuste keuze.

Kwaliteitsbeleid levert informatie om te kunnen sturen. Het is doelgericht, cyclisch, systematisch, integraal en van iedereen. De centrale vraag van ons kwaliteitsbeleid is: Doen we wat we onze klanten beloven? Dat borgen we in ons beleid. Waar we afwijken vragen we ons af hoe dat beter kan. Dat doen we met deze vijf vragen:

·         Handelen we volgens afspraak?

·         Ligt vast hoe we zaken moeten doen?

·         Hoe kunnen we samen verbeteren?

·         Hoe borgen we dat?

·         Hoe meten we deze verbeteringen?

Wij zijn een open organisatie en vinden de mening van klanten en medewerkers belangrijk. Met regelmatig overleg houden wij elkaar scherp en blijven we continu opzoek naar verbeteringen.

Onze medewerkers hebben een essentiële rol in ons kwaliteitsbeleid. Met deze aspecten in het achter hoofd is een gezamenlijk werkproces gedefinieerd. Door het volgen van het samen opgestelde proces, wordt een uniforme werkwijze verkregen. Deze processen worden intern en extern geauditeerd om te blijven verbeteren. Dit doen we volgens de ISO9001:2015. 

 

Opleiding

Een goede constructeur dient de juiste balans weten te vinden tussen theorie en praktijk. De praktijkervaring wordt on-the-job geleerd door veel projecten van collega-constructeurs te volgen en het takenpakket in de loop der tijd op te bouwen. Een goede constructeur beschikt altijd over een theoretische basis. Bij Stemar Engineering beschikken alle constructeurs over minimaal HBO Werktuigbouwkunde aangevuld met relevante cursussen en opleidingen. Om de vakkennis op peil te houden is het bedrijf geabonneerd op diverse vakbladen.

Veiligheid

Veilig werken in een gezonde werkomgeving krijgt terecht steeds meer aandacht. Bovendien doen ook industriële opdrachtgevers in toenemende mate liever zaken met VCA-gecertificeerde ingenieursbureau's, aannemers en installateurs. Om die reden hebben alle medewerkers die namens Stemar Engineering buiten het kantoor werken een VCA-diploma. Tevens beschikken wij over een veiligheidsbeheersysteem om er zeker van te zijn dat het werk veilig wordt uitgevoerd.

visual
Sustaining Results Through Engineering