Expert in ontwerp en sterkteberekeningen

Stemar is expert in nauwkeurige sterkteberekeningen en het ontwerp van diverse onderdelen van industriele bedrijven.

Drukvaten en leidingen berekend naar gebruik

Drukvaten en leidingen maken meestal deel uit van een procesinstallatie. Wij baseren ons ontwerp en de berekening op het door de klant geleverde P&ID-schema. Zo bent u altijd verzekerd van een berekening toegespits naar het gebruik.

Machines en apparaten volgens werktuigbouwkundige onderbouwing

Apparatuur voor opslag en verwerking van stoffen en bulkgoederen worden bij ons verwerkt onder de noemer machines en apparaten. Elk apparaat is uniek en niet altijd zijn er normen voorhanden. Wij controleren de sterkte en stijfheid in dat geval op basis van de vereiste levensduur en de maximaal te verwachten belasting in geval van calamiteit. Hierbij staat veiligheid van de gebruiker voorop.

Expertise in staalconstructies voor industrie

Wij ontwerpen zware staalconstructies voor industriële toepassingen gericht op grote belastingen, snelle montage en duurzaamheid.

Passen en meten in offshore skids

Stemar maakt regelmatig berekeningen en ontwerpen voor de transport van installaties en/of ladingen voor offshore gerelateerde bedrijven. Veelal wordt hiervoor gebruik gemaakt van frames, baskets en skids.

Veilige ontwerpen voor hijsmiddelen

Bij hijsmiddelen staat veiligheid voorop, aangezien zowel de gevolgen als de kosten van een falend hijsmiddel desastreus zijn. Stemar Engineering staat garant voor veilige ontwerpen van hijsmiddelen die aan alle eisen voldoen.

Wilt u een persoonlijk gesprek met een maatwerk advies. Neem contact op met één van onze projectmanagers.

visual
Sustaining Results Through Engineering