Ontwerpsoftware

Stemar heeft meerdere CAD-pakketten om uw project in uit te voeren. De keuze is afhankelijk van uw wens, tekenstandaard en complexiteit van het project. In het beginstadium van een project wordt dan ook voornamelijk in 3D getekend en het uitwerken hiervan vaak in 2D. Veel van onze klanten beheren hun tekeningen in een 2D AutoCAD-formaat, maar levering in diverse 3D-formaten is ook mogelijk.


Autodesk AutoCAD

Wij hebben inmiddels meer dan 20 jaar ervaring met AutoCAD. Dit pakket staat bekend om de vele mogelijkheden voor 2D tekeningen, maar wij passen tegenwoordig ook veelvuldig de 3D mogelijkheden van AutoCAD toe.


Autodesk Inventor

Op verzoek werken wij ook met Inventor, maar onze voorkeur gaat uit naar AutoCAD. Door eigen licenties zijn wij geheel compatible met Inventor.

Autodesk Plant Design Suite Premium (Plant 3D)

Voor het ontwerpen van piping layouts op basis van een P&ID maken wij gebruik van dit Autodesk pakket, dat een aanvulling is op standaard AutoCAD. Via Isogen kunnen automatisch iso's worden gegenereerd. Tevens worden alle onderdelen verzameld in een MTO. Het pakket bevat tevens een licentie Naviswork Simulate.

Autodesk Raster Design

Dit is een AutoCAD-add-on voor het bewerken van oude gescande tekeningen. Hiermee kan op eenvoudige wijze kleine wijzigingen aangebracht worden op oude archieftekeningen.

Sheet Lightning

Met het stand-alone pakket Sheet Lightning kunnen automatisch plaatuitslagen gegenereerd worden voor uiteenlopende vormen. Wij gebruiken dit pakket hoofdzakelijk voor trechters en verlopen in de bulk-handling.

visual
Sustaining Results Through Engineering